Uvereni ste da ste pravi gurmani i da u pripremi jednostavnih kulinarskih recepata ne možete da pogrešite? Možda se i varate jer, naime, izgleda da većina nas pogrešno kuva - pirinač
Ako ne kuvate pirinač na ovaj način vaše zdravlje je ugroženo! Evo kako treba da skuvate pirinač kako biste izbegli velike količine ARSENA, piše Lepa i srećna.
Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču nalaze visoke količine arsena!
Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču se nalaze visoke količine arsena. Zato poručuju da je jedini zdravi način za kuvanje pirinča taj da je ostavite da prokuva u mnogo vode ili da je ostavite da odstoji u vodi preko noći.
Kako da pravilno pripremite pirinač:
Ostavite pirinač da odstoji vodi preko noćii
Ispirite je sve dok voda ne postane bistra
Ocedite pirinač
Pirinač stavite u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vodeo
Stavite da prokuva i smanjite vatru, pa ostavite pirinač oko 15 minuta da se lagano kuva
Ako ostavite pirinač da odstoji preko noći, za čak 80 odsto smanjićete količinu štetnih sastojaka u ovoj namirnici.
Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.